Knoll Midifix

De KNOLL MidiFix is een uiterst compacte machine voor de verwerking van gras- & stro tot ronde midi balen. Bij de ontwikkeling van de MidiFix vastekamer perswikkelcombi hebben wij ons ten doel gesteld om een professionele machine te ontwikkelen voor maximale inzetbaarheid en slagkracht. 

de perswikkelcombi voor veeleisende gebruikers!

Het hart van de MidiFix bestaat uit een perskamer voorzien van 14 symmetrische kamerrollen welke een uitzonderlijk hoge persdichtheid en baalrotatie garanderen voor alle soorten gewassen en onder alle omstandigheden.

Het gepatenteerde baal-transfer-systeem in combinatie met een snelle wikkelaar voorzien van een dubbele wikkelarm geeft een KNOLL MidiFix een niet te evenaren capaciteit. Een gebruiker ervaart enorm veel werkplezier tijdens iedere klus waar de MidiFix ingezet wordt!

Basis informatie

DE ONE-MAN COMBINATIE, ALLES ONDER CONTROLE!

KNOLL MidiBalers maken verwachtingen waar! Onze machines combineren de bewerkingen van persen en wikkelen in één machine.
Dit zorgt voor een efficiënt en doeltreffend proces dat garant staat voor een hoge betrouwbaarheid en capaciteit (aantal balen/uur). 

Deze werkwijze van KNOLL MidiBalers zorgt voor ervoor dat balen van de beste kwaliteit geproduceerd kunnen worden door directe luchtuitsluiting wat zorgt voor de beste voerkwaliteit. Daarnaast zorgt deze gecombineerde werkwijze voor een economische inzet van de machine, door slechts gebruik te maken van één tractor en operator.  

Doordachte techniek en een efficiënt proces zorgen voor het hoogst mogelijke rendement. Een volautomatisch proces zorgt voor een eenvoudige werking. 
Know-how uit ‘‘eigen huis’’ welke het werken met KNOLL MidiBalers tot een plezier maakt!

Snel & doeltreffend baal-overdracht-systeem

Een kenmerk van KNOLL MidiBalers is de snelle verplaatsing van de baal vanuit perskamer naar wikkelpositie. Dit verkort de tijd van stil staan. Het gepatenteerde baal-overdracht-systeem zorgt voor een directe overdracht van de baal vanuit de perskamer naar de wikkelpositie; snel, schoon en doeltreffend. De wikkeltafel verplaatst zich bij deze machine door middel van een cylinder welke bevestigd is aan een commando stuurarm van laad- naar wikkel- en lospositie. Bij aanvang van het binden van een baal verplaatst de wikkeltafel zich reeds naar de 'laadpositie'. Bij het openen van de perskamerdeur komt de baal vervolgens direct in de wikkeltafel terecht. Van hieruit verplaatst de baal naar de wikkelpositie, waar deze enkele seconden later al gewikkeld wordt. Terwijl de wikkeltafel naar de wikkelpositie beweegt, gaat de achterklep alweer dicht. Het persen kan onmiddellijk hervat worden. Twee baalgeleidingsrollen zorgen voor een stabiele geleiding. Dit garandeert een betrouwbare verplaatsing van de baal in alle omstandigheden.

Een midibaal past door iedere deur!

Een midibaal beschikt over eigenschappen welke dit type baal bijzonder interessant maken voor de eindgebruiker. Dit type baal neemt alsmaar toe in populariteit en heeft een 'eigen' plaats in de markt verworven inmiddels.

1) Lage voersnelheid. Ook handig voor de kleine of hobbymatige veehouder
2) Kleine baalinhoud. Minder kans op broei en schimmel
3) Past door iedere deur. Licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen
4) Luchtdicht en stofvrij verpakt. Ingewikkeld in wikkelfolie, lang houdbaar
5) Logistiek. Midibalen zijn eenvoudig te verplaatsen en te transporteren

Een midibaal heeft doorgaans een gewicht van 100-150 kg, afhankelijk van het product dat verwerkt wordt.

In verhouding staat één midibaal gelijk aan:

- 3 tot 4 kleine vierkante hooipakken
- 1/3 formaat van grote ronde baal

Media

Bekijk hieronder video’s en foto’s van de KNOLL MidiFix.

Kenmerken

Bekijk alle kenmerken van de KNOLL MidiFix.

Technische data

Afmeting en gewicht
Transport lengte
4,50 mtr
Transport breedte
2,65 mtr
Transport hoogte
2,25 mtr
Wielen
500/50 R17
Gewicht
2.620 kg
Remsysteem
N.v.t., ongeremd (remsysteem optioneel)
Benodigd vermogen
Vereist tractor vermogen
Min. 52 kW/ 70hp
Baalmaat & inhoud
Baalmaat (breedte x diameter)
85 cm x Ø 90 cm
Baal volume
0.55 m3
Aantal balen per uur
50-70
Pick-up
Werkbreedte
1,70 mtr
Aantal tandrijen
4
Invoerrotor met snijmessen
Ja, incl. 7 snijmessen (mechanisch bediend)
Dropfloor
Ja (mechanisch bediend)
Aanbouw & Aandrijfsysteem
Aanbouw aan tractor
a) Trekdissel voor hefinrichting, CAT. II
b) Trekdissel voor onder- / bovenkoppeling
PTO
1-3/8″ (6 splines) – 540 RPM
Hydraulisch systeem
Hydraulieksysteem
Open center hydrauliek vanaf tractor
Hydraulische aansluitingen
1 drukaansluiting 1/2″ 1 drukloze retouraansluiting 3/4″ Minimaal 25 ltr/min opbrengst
Load-sensing hydraulieksysteem
Optioneel
Elektrisch systeem
Elektrische aansluitingen
12 volt DC & wegverlichting
Operator systeem
CrossControl 7” TFT touchscreen + toetsen bediening (stof- en waterbestendig)
Wikkelsysteem & bindsysteem
Wikkelsysteem
Dubbele wikkelarm met 500 mm folie stretch-units
Bindsysteem
Netbinding
Foliebreuk detectie systeem
Ja, automatisch voor zowel bind- & wikkelsysteem
Extra opslag wikkelfolie (rollen)
10
Extra opslag net (rollen)
1

Downloads

Download hier onze digitale brochure en handleiding van de KNOLL MidiFix.

Op zoek naar werktekeningen, handleidingen of onderdelen lijsten?
Neem gerust contact met ons op. 

knoll-balers.com

Toepassingen

Het verwerken van diverse gewassen en materialen tot ronde balen met een hoge dichtheid is waar de KNOLL MidiBalers in uitblinken!
Onze MidiBalers kunnen ingezet worden voor het verwerken van onder andere gras, stro en luzerne tot ronde midibalen met een hoge dichtheid.

Gras

Hooi / voordroog

Stro

Voorbeelden van andere materialen welke verwerkt kunnen worden met een KNOLL MidiFix.

Alfalfa | Luzerne 

Aanvraag technische documentatie of onderdelenlijst

Automatisch vetsmeersysteem

Optioneel kan iedere type KNOLL MidiBaler uitgerust worden met een automatisch vetsmeersysteem. Een vetsmeersysteem wordt volgens een vast interval geactiveerd waardoor alle lagers en glijsystemen simpel en doeltreffend gesmeerd worden. 

Dit systeem werkt volautomatisch en bestaat uit pomp met een reservoir van 4 liter inhoud. Vanuit de pomp wordt de juiste hoeveelheid vet verdeeld door middel van verdeelblokken. Vanuit deze verdeelblokken wordt ieder lager van vet voorzien. 

Een automatisch vetsmeersysteem verlengt de levensduur van ”draaiende delen” op de MidiBaler en verzekerd een goede en betrouwbare werking voor een langdurige periode. 

PDH-10 additief doseersyteem

Het volautomatische PDH-10 systeem zorgt voor de beste kwaliteit kuilvoer. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld.

De pomp is voorzien van een RVS pompunit die bestand is tegen diverse soort ‘zuren en toevoegmiddelen’. Elk soort additief kan automatisch worden toegevoerd gedurende automatische werking van de machine.

Bediening en instellingen van dit PDH-10 systeem zijn geïntegreerd in de software van de machine.  

balenklem voor ronde midibalen

KNOLL produceert ronde balenklemmen welke speciaal ontworpen zijn voor het formaat baal welke met een KNOLL MidiBaler of MultiBaler gemaakt wordt. 

Deze balenklemmen kunnen geleverd worden met diverse aankoppelingen, zodat deze met ieder type voorlader of laadvoertuig te gebruiken zijn. 

Load Sensing hydraulieksysteem

Een KNOLL MidiBaler voorzien van een Load Sensing hydraulieksysteem gaat efficiënt om met de energie welke benodigd is. Een Load Sensing systeem zorgt ervoor dat er enkel olie gevraagd wordt door de machine wanneer dit nodig is. De pomp van de tractor levert nooit meer olie dan door de MidiBaler gevraagd wordt. 

Een Load Sensing hydraulieksysteem zorgt voor een perfecte afstemming tussen tractor en de KNOLL MidiBaler. Dit resulteert in een effectief gebruik van de MidiBaler en voorkomt onnodige warmte ontwikkeling van de olie en onnodig brandstofverbruik. 

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.