Over ons

Knoll BV sinds 1955

Knoll B.V. is in de afgelopen 25 jaar actief geweest met diverse ontwikkelingen op gebied van balenpersen & wikkelaars. Zowel als importeur als producent. In de afgelopen decennia is veel veranderd. In 2019 werd een nieuwbouwpand met showroom en grote werkplaats betrokken op bedrijventerrein De Esch. En in 2020 werd onder eigen naam KNOLL Baling & Wrapping een professionele baling & wrapping lijn geïntroduceerd.  

KNOLL & AGRONIC
samen vooruit, succes komt vanzelf

Ruim 25 jaar werkt Knoll B.V. samen met Agronic Oy uit Finland. Agronic Oy is producent van landbouwmachines. 
Vanaf 1997 startte deze samenwerking. Knoll B.V. importeerde balenwikkelaars van dit Finse bedrijf.

Door intensief bezig te zijn met de verkoop van ronde balenpersen- en wikkelaars heeft Knoll B.V. in 2008 besloten om een eigen machine op de markt te brengen,
met gebruikmaking van de naam AGRONIC.

Na succesvolle ontwikkeling van diverse machines, is in 2021 in onderling overleg besloten deze machines ook onder de merknaam KNOLL te gaan verkopen.
Daarnaast zullen de machines ook onder de merknaam AGRONIC in een aantal landen verkocht blijven worden. 

Een sterke samenwerking van meer dan 25 jaar haalt het beste in ons naar boven. Samen succesvol in de ontwikkeling van duurzame en betrouwbare machines die meerwaarde creëren voor onze klanten! Een goede samenwerking zorgt voor perfecte machines en tevreden klanten!

KNOLL B.V. - Staphorst

Holland

Agronic Oy - Haäpavesi

Finland

Knoll B.V. door de jaren heen

 • 1955 - oprichting Gebr. Knoll

  We schrijven het jaar 1955 dat de gebroeders Willem en Albert Knoll uit Rouveen besloten om samen een mechanisatiebedrijf te starten in trekkers en landbouwmachines. Het was de opkomst van de mechanisatie, waarin boeren hun paarden hierop inruilden. 

 • 1983 - Overname door Jan en Henk Knoll

  In 1983 namen Jan Knoll en zijn broer Henk het bedrijf over. Door internationaal op het gebied van handel actief te zijn, zijn vele internationale contacten opgebouwd. 

  Deze contacten hebben geresulteerd in de specialisatie op het gebied van Baling & Wrapping machines. 

 • 1997 - focus op Baling & Wrapping

  Sinds 1997 richtte het bedrijf  zich steeds meer op de zogenoemde ''Baling & Wrapping'' machines. Door als importeur van AGRONIC balenwikkelaars te startten, werd dit specialisme verder uitgebreid. Machines werden inmiddels door heel Nederland en ver daarbuiten verkocht.

 • 2001 - Introductie van het merk Tawi

  In 2001 werd ook het merk TAWI geïntroduceerd. 

  Met dit merk richtte Knoll B.V. zich op het wikkelen van kleine- en grote vierkante balen. 

  Dit in aanvulling op het programma AGRONIC machines. 

 • 2008 - Introductie van de AGRONIC MidiVario 85/100

  De eerste samen met Agronic Oy geproduceerde machine is ontstaan. 

  Naast de perswikkelcombinaties voor gras balen, werden hier later ook de eerste combinaties voor mais balen aan toegevoegd.

 • 2019 - verhuizing naar nieuwe locatie

  Op woensdag 1 juli 2019 is de nieuwe bedrijfslocatie van Knoll B.V. aan de Achthoevenweg 40 in Staphorst geopend.

  Met de opening van het nieuwe pand verlaat Knoll de oude locatie aan de Oude Rijksweg 525 in Rouveen. Tegelijkertijd met de verhuizing is ook de naam van het bedrijf veranderd van Gebr. Knoll naar Knoll B.V.

 • 2021 - introductie van het merk ''Knoll''

  Door machines onder de merknaam ''KNOLL'' te gaan verkopen, willen we hiermee een eigen identiteit geven aan de machines welke door Knoll B.V. bedacht en samen ontwikkeld zijn met Agronic Oy. 

ervaren specialist in meer dan 40 landen

Inmiddels opereren in meer dan 40 landen de machines van KNOLL & AGRONIC. Als ervaren specialist(en) in dit segment kennen wij de markt en de wensen.
Maar nog veel beter kennen we onze klanten en hun omstandigheden. Onze klanten vertrouwen ons en stellen onze adviezen en betrokkenheid op prijs.
Wij werken alleen met de beste medewerkers en we hebben alles in huis van ontwikkeling tot verkoop en onderhoud.

Onze betrokkenheid houdt niet op bij enkel het afleveren van de machine, maar ook daarna.
Iedere klant blijft relevant, nu en in de toekomst, dat is waar wij goed in zijn!

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.