Knoll Multibaler 820

De KNOLL MultiBaler 820 is een compacte machine inzetbaar voor de verwerking van korte gewassen & materialen tot ronde balen van ”midi” formaat.
Midibalen zijn ideaal voor gebruikers met een lage voersnelheid en zijn door hun formaat en bijbehorende gewicht zéér goed hanteerbaar. 

de ''kleine krachtpatser''

De ”MultiBaler 820” is de kleinste machine uit de serie MultiBalers van KNOLL. Ondanks zijn formaat blinkt de machine uit in zijn prestaties en betrouwbaarheid. 
Vele gebruikers wereldwijd zetten deze MultiBaler 820 in voor gevarieerde werkzaamheden in uiteenlopende toepassingen. 

De basis van een MultiBaler 820 is qua bouwwijze gelijkwaardig aan de grotere MultiBalers en dit maakt de machine een echte ”uitblinker” in zijn soort!

Basis informatie

DE MEEST PRAKTISCHE MANIER OM VELE MATERIALEN TE COMPACTEREN TOT RONDE BALEN!

De KNOLL MultiBaler 820 is dé geschikt machine om verschillende soorten materialen te verdichten tot ronde midibalen.
Denk bijvoorbeeld aan mais, perspulp, gehakseld gras, stro en andere vezelrijke producten. Een hoge persdichtheid garandeert de beste kwaliteit fourage!

KNOLL MultiBalers staan garant voor een hoge capaciteit (aantal balen/uur). Doordachte techniek en een efficiënt proces zorgen voor het hoogste mogelijke rendement. 

Eigenaar van een machine zijn betekend aandacht schenken aan de Total Cost of Ownership. KNOLL machines zijn voorzien van kwalitatief goede onderdelen, gebruiken weinig onderhoud wat resulteert in een lange levensduur en een lage kostprijs per baal.

Hakselen, persen & wikkelen in één werkgang

KNOLL MultiBalers zijn uniek door hun veelzijdigheid in gebruik. De MultiBalers kunnen stationair op een (vaste) locatie gebruikt worden maar zijn ook zéér flexibel inzetbaar door mobiel te gebruiken.

Dit kan rijdend in het land naast een hakselaar, maar ook direct in combinatie met een front- of getrokken hakselaar in één werkgang.

directe aandrijving door ''knoll diesel powerpack''

Een KNOLL MultiBaler 820 kan optioneel voorzien worden van een 'Diesel Powerpack'. Dit is een 3-cylinder dieselmotor, opgebouwd op de machine in een 'silent pack'. Deze optie maakt het mogelijk de 'stand-alone' machine aan te drijven zonder gebruik te maken van een tractor.

De tractor kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het laden van de machine of het verplaatsen van de gewikkelde balen.

Media

Bekijk hieronder video’s en foto’s van de KNOLL MultiBaler 820.

Kenmerken

Bekijk alle kenmerken van onze KNOLL MultiBaler 820.

Technische data

Afmeting & gewicht
Transport lengte
7,00 mtr
Transport breedte
2,23 mtr
Transport hoogte
3,10 mtr
Volume invoerbunker
2.50 m3
Wielen
295/60-15
Gewicht
3.650 kg
Benodigd vermogen
Vereist tractor vermogen
Min. 52kW / 70hp
Baalmaat & inhoud
Baalmaat (breedte x diameter)
85 cm x Ø 80-90 cm
Baal volume
0.48 m3 – 0.54 m3
Baal gewicht
250 – 450 kg
Aantal balen per uur
40-45 balen
Aanbouw & aandrijfsysteem
Aanbouw aan tractor
Draaibaar flenstrekoog
PTO
1-3/8” (6 splines) – 540 RPM
Hydraulisch systeem
Hydraulieksysteem
”On-board” hydraulieksysteem met oliekoeler
Hydraulische aansluitingen
Geen aansluitingen noodzakelijk
Elektrisch systeem
Elektrische aansluitingen
12 volt DC + wegverlichting
Operator systeem
Elektronische Control Unit (stof- en waterbestendig)
Wikkelsysteem & bindsysteem
Wikkelsysteem
Dubbele wikkelarm met 500 mm folie stretch-units
Bindsysteem
Foliebinding en netbinding
Foliebreuk detectie systeem
Ja, automatisch voor zowel bind- & wikkelsysteem
Extra opslag wikkelfolie (rollen)
5 rollen
Extra opslag mantelfolie / net (rollen)
1 rol

Downloads

Download hier onze digitale brochure van de KNOLL MultiBaler 820.

Op zoek naar werktekeningen, handleidingen of onderdelen lijsten?
Neem gerust contact met ons op.

Brochure
MultiBaler 820

Toepassingen

Het verwerken van gehakselde of geshredderde gewassen en materialen tot ronde balen met een hoge dichtheid is waar de KNOLL MultiBalers in uitblinken!
Onze klanten gebruiken onze MultiBalers om een breed scala aan verschillende materialen in balen te persen.

Maïs

Gehakseld gras

GPS (Gehele Plant Silage)

TMR (Total Mixed Ratio)

CCM (Maiskolvenschroot)

RDF / Afval

Voorbeelden van andere materialen welke verwerkt kunnen worden met een KNOLL MultiBaler 820.

Alfalfa | Luzerne | Gedroogde mest | Graan | Houtsnippers | Suikerbietenpulp | Turf | Vezelhennep | Katoen | Plastic

Aanvraag technische documentatie of onderdelenlijst

low profile 'knoll Dropbunker'

Bij stationair gebruik van een KNOLL MultiBaler is een low profile ‘KNOLL Dropbunker’ een geschikte optie wanneer de MultiBaler geladen moet worden door bijvoorbeeld een silagewagen of trailer. 

De KNOLL Dropbunker is een laadbunker welke vanaf de grond geladen kan worden. De bunker is 3.00 mtr. breed en heeft een volume van circa 3.00 m3. De transportband is 1.20 mtr breed en 6.00 mtr. lang.  

De KNOLL Dropbunker wordt hydraulisch bediend en de snelheid is direct regelbaar. Ook de hoogte van de bunker is hydraulisch verstelbaar. Het onderstel met wielen 10.0/75-15.3 zorgt ervoor dat deze Dropbunker gemakkelijk getransporteerd kan worden.

KNOLL ''Diesel Powerpack''

Kosteneffectief werken door een directe aandrijving met een lage dieselconsumptie. 

Het is mogelijk om een KNOLL MultiBaler zéér efficiënt in te zetten door deze uit te rusten met een ”on board” diesel powerpack. Hierdoor kan de machine onafhankelijk stationair ingezet worden of kan het vermogen van de tractor gereduceerd worden. Ook in combinatie met een tractor + (front)hakselaar is dit een handige optie.

Een KNOLL ”diesel powerpack” bestaat uit een 3-cylinder dieselmotor, verwerkt in een ”silent pack”. Deze wordt rechtstreeks op de machine geïnstalleerd. De motor in combinatie met een transmissie zorgen voor een rechtstreekse aandrijving van de machine.  

Alleen toepasbaar in combinatie met KNOLL MultiBaler 820 (i.v.m. vermogensbehoefte).

KNOLL 'Electro Powerpack'

Perfecte oplossing voor stationair gebruik op vaste (binnen) locatie. 

Voor ieder type KNOLL MultiBaler is een ”Electro Powerpack” leverbaar die voorziet in het juiste vermogen passend bij de machine. 

Deze ”elektrische aandrijving” bespaart ruimte, produceert geen uitlaatgassen en zorgt voor een kosten effectief gebruik van de machine. Een powerpack wordt compleet geleverd met behuizing, elektromotor en schakelkast. 

De vereiste aansluiting voor de elektromotor is 400 V / 50 Hz / CEE 125 A. 

Automatisch vetsmeersysteem

Optioneel kan iedere type KNOLL MultiBaler uitgerust worden met een automatisch vetsmeersysteem. Een vetsmeersysteem wordt volgens een vast interval geactiveerd waardoor alle lagers en glijsystemen simpel en doeltreffend gesmeerd worden. 

Dit systeem werkt volautomatisch en bestaat uit pomp met een reservoir van 4 liter inhoud. Vanuit de pomp wordt de juiste hoeveelheid vet verdeeld door middel van verdeelblokken. Vanuit deze verdeelblokken wordt ieder lager van vet voorzien. 

Een automatisch vetsmeersysteem verlengt de levensduur van ”draaiende delen” op de MultiBaler en verzekerd een goede en betrouwbare werking voor een langdurige periode. 

rubber afrolmat

Een ”rubber afrolmat” is een handige toevoeging wanneer de MultiBaler veelvuldig in het land gebruikt wordt. Deze afrolmat vervangt in deze toepassing de standaard afrolbeugel en zorgt ervoor dat gewikkelde balen onbeschadigd afgeworpen worden in het land. 

Hierdoor zal een maisstoppel of grasstengel de wikkelfolie niet beschadigen en kan de baal vervolgens onbeschadigd uit het land gehaald worden.  

PDH-10 additief doseersysteem

Het volautomatische PDH-10 systeem zorgt voor de beste kwaliteit kuilvoer. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld.

De pomp is voorzien van een RVS pompunit die bestand is tegen diverse soort ‘zuren en toevoegmiddelen’. Elk soort additief kan automatisch worden toegevoerd gedurende automatische werking van de machine.

Bediening en instellingen van dit PDH-10 systeem zijn geïntegreerd in de software van de machine.  

Balenklem voor ronde balen

KNOLL produceert ronde balenklemmen welke speciaal ontworpen zijn voor het formaat baal welke met een KNOLL MidiBaler of MultiBaler gemaakt wordt. 

Deze balenklemmen kunnen geleverd worden met diverse aankoppelingen, zodat deze met ieder type voorlader of laadvoertuig te gebruiken zijn. 

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.