Knoll Midifix II

De KNOLL MidiFix II is onze nieuwste ontwikkeling op het gebied van MidiBalers. Met de MidiFix II worden de bewerkingen van persen en wikkelen in één machine gecombineerd. Bij de ontwikkeling van dit nieuwe model hebben wij ons de vraag gesteld: ”wat verwacht een professionele gebruiker van een KNOLL MidiBaler?”

Door vanuit dit oogpunt een nieuwe machine te ontwikkelen zijn wij erin geslaagd een professionele machine aan te kunnen bieden die scoort op basis van vele highlights. 

Krachtig, slagvaardig en snel. voor uiterst professioneel gebruik!

Een MidiFix II bestaat net als de gewone MidiFix uit een perskamer voorzien van 14 symmetrische kamerrollen welke een uitzonderlijk hoge persdichtheid en baalrotatie garanderen. De MidiFix II is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde wikkeltafel welke zorgt voor een betrouwbare en snelle baaloverdracht. In combinatie met een snelle wikkelaar voorzien van een dubbele wikkelarm zorgt dit voor een niet te evenaren capaciteit. 

De MidiFix II is een machine voor de professionele gebruikers en is daardoor perfect inzetbaar bij gebruikers werkzaam in loonwerk. Het maakt niet uit wat voor een product er verwerkt wordt, silage-, hooi- of strobalen. De machine is zeer eenvoudig te bedienen en werkt volautomatisch. Ook in combinatie met de optionele foliebinding onderscheidt deze machine zich in het marktsegment!

Basis informatie

KNOLL MidiFix II

Nu ook beschikbaar in special edition!

een combinatie voor professionals, simpelweg het beste!

KNOLL MidiBalers maken verwachtingen waar! Onze machines combineren de bewerkingen van persen en wikkelen in één machine.
Dit zorgt voor een efficiënt en doeltreffend proces die garant staat voor een hoge betrouwbaarheid en capaciteit (aantal balen/uur). 

Deze werkwijze van KNOLL MidiBalers zorgt voor ervoor dat balen van de beste kwaliteit geproduceerd kunnen worden door directe luchtuitsluiting wat zorgt voor de beste voerkwaliteit. Daarnaast zorgt deze gecombineerde werkwijze voor een economische inzet van de machine, door slechts gebruik te maken van één tractor en operator.  

Doordachte techniek en een efficiënt proces zorgen voor het hoogst mogelijke rendement. Een volautomatisch proces zorgt voor een eenvoudige werking. 
Know-how uit ‘‘eigen huis’’ welke het werken met KNOLL MidiBalers tot een plezier maakt!

foliebindsysteem voor een betere conservering

Een KNOLL MidiFix II kan optioneel uitgerust worden met een foliebindsysteem. Wanneer dit aanwezig is op de machine, is het ook nog steeds mogelijk om net te gebruiken. Het veranderen van folie of net is enkel het wijzigen van een instelling in het besturingssysteem.

Het gebruik van mantelfolie biedt bewezen voordelen voor de verbetering van de kwaliteit van de silage:

1) Persdichtheid / baaldichtheid. Balen worden compacter en zijn beter door de folielagen beschermd. Ook zorgt de aanwezigheid van mantelfolie voor een extra zuurstofbarrière.
2) Eén soort restafval. Mantelfolie en wikkelfolie kunnen na openen van de baal als één restproduct verwerkt worden. Dit vereenvoudigt het openen en recyclen van balen.

Voor een juiste toepassing dient er een net rol van 105 cm gebruikt te worden en een mantelfolie rol van 100 cm. De mechanisch instelbare remkracht-systeem zorgt voor strak gewikkelde balen met net of mantelfolie.

Een midibaal past door iedere deur!

Een midibaal beschikt over eigenschappen welke dit type baal bijzonder interessant maken voor de eindgebruiker. Dit type baal neemt alsmaar toe in populariteit en heeft een 'eigen' plaats in de markt verworven inmiddels.

1) Lage voersnelheid. Ook handig voor de kleine of hobbymatige veehouder
2) Kleine baalinhoud. Minder kans op broei en schimmel
3) Past door iedere deur. Licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen
4) Luchtdicht en stofvrij verpakt. Ingewikkeld in wikkelfolie, lang houdbaar
5) Logistiek. Midibalen zijn eenvoudig te verplaatsen en te transporteren

Een midibaal heeft doorgaans een gewicht van 100-150 kg, afhankelijk van het product dat verwerkt wordt.

In verhouding staat één midibaal gelijk aan:

- 3 tot 4 kleine vierkante hooipakken
- 1/3 formaat van een grote ronde baal

Media

Bekijk hieronder video’s en foto’s van de KNOLL MidiFix II.

Kenmerken

Bekijk alle kenmerken van de KNOLL MidiFix II.

Technische data

Afmeting en gewicht
Transport lengte
5,30 mtr
Transport breedte
2,65 mtr
Transport hoogte
2,15 mtr
Wielen
500/50 R17
Gewicht
3.025 kg
Remsysteem
N.v.t., ongeremd (remsysteem optioneel)
Benodigd vermogen
Vereist tractor vermogen
Min. 52 kW/ 70hp
Baalmaat & inhoud
Baalmaat (breedte x diameter)
85 cm x Ø 90 cm
Baal volume
0.55 m3
Aantal balen per uur
Max. 50-60
Pick-up
Breedte
1,70 mtr
Aantal tandrijen
4
Invoerrotor met snijmessen
Ja, incl. 7 snijmessen (mechanisch bediend)
Dropfloor
Ja (hydraulisch bediend)
Aanbouw & Aandrijfsysteem
Aanbouw aan tractor
a) Trekdissel voor hefinrichting, CAT. II
b) Trekdissel voor onder- / bovenkoppeling
PTO
1-3/8″ (6 splines) – 540 RPM
Hydraulisch systeem
Hydraulieksysteem
Open center hydrauliek vanaf tractor
Hydraulische aansluitingen
1 drukaansluiting 1/2″ 1 drukloze retouraansluiting 3/4″ Minimaal 25 ltr/min opbrengst
Load-sensing hydraulieksysteem
Optioneel
Elektrisch systeem
Elektrische aansluitingen
12 volt DC & wegverlichting
Operator systeem
CrossControl 7” TFT touchscreen bediening (stof- en waterbestendig)
Wikkelsysteem & bindsysteem
Wikkelsysteem
Dubbele wikkelarm met 500 mm folie stretch-units
Bindsysteem
Netbinding / Foliebinding (optioneel)
Foliebreuk detectie systeem
Ja, automatisch voor zowel bind- & wikkelsysteem
Extra opslag wikkelfolie (rollen)
11
Extra opslag net (rollen)
1

Downloads

Download hier onze digitale brochure en handleiding van de KNOLL MidiFix II.

Op zoek naar werktekeningen, handleidingen of onderdelen lijsten?
Neem gerust contact met ons op. 

knoll-balers.com

Toepassingen

Het verwerken van diverse gewassen en materialen tot ronde balen met een hoge dichtheid is waar de KNOLL MidiBalers in uitblinken!
Onze MidiBalers kunnen ingezet worden voor het verwerken van onder andere gras, stro en luzerne tot ronde midibalen met een hoge dichtheid.

Gras

Hooi / voordroog

Stro

Voorbeelden van andere materialen welke verwerkt kunnen worden met een KNOLL MidiFix II.

Alfalfa | Luzerne 

Aanvraag technische documentatie of onderdelenlijst

Automatisch vetsmeersysteem

Optioneel kan iedere type KNOLL MidiBaler uitgerust worden met een automatisch vetsmeersysteem. Een vetsmeersysteem wordt volgens een vast interval geactiveerd waardoor alle lagers en glijsystemen simpel en doeltreffend gesmeerd worden. 

Dit systeem werkt volautomatisch en bestaat uit pomp met een reservoir van 4 liter inhoud. Vanuit de pomp wordt de juiste hoeveelheid vet verdeeld door middel van verdeelblokken. Vanuit deze verdeelblokken wordt ieder lager van vet voorzien. 

Een automatisch vetsmeersysteem verlengt de levensduur van ”draaiende delen” op de MidiBaler en verzekerd een goede en betrouwbare werking voor een langdurige periode. 

PDH-10 additief doseersyteem

Het volautomatische PDH-10 systeem zorgt voor de beste kwaliteit kuilvoer. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld.

De pomp is voorzien van een RVS pompunit die bestand is tegen diverse soort ‘zuren en toevoegmiddelen’. Elk soort additief kan automatisch worden toegevoerd gedurende automatische werking van de machine.

Bediening en instellingen van dit PDH-10 systeem zijn geïntegreerd in de software van de machine.  

balenklem voor ronde midibalen

KNOLL produceert ronde balenklemmen welke speciaal ontworpen zijn voor het formaat baal welke met een KNOLL MidiBaler of MultiBaler gemaakt wordt. 

Deze balenklemmen kunnen geleverd worden met diverse aankoppelingen, zodat deze met ieder type voorlader of laadvoertuig te gebruiken zijn. 

Load Sensing hydraulieksysteem

Een KNOLL MidiBaler voorzien van een Load Sensing hydraulieksysteem gaat efficiënt om met de energie welke benodigd is. Een Load Sensing systeem zorgt ervoor dat er enkel olie gevraagd wordt door de machine wanneer dit nodig is. De pomp van de tractor levert nooit meer olie dan door de MidiBaler gevraagd wordt. 

Een Load Sensing hydraulieksysteem zorgt voor een perfecte afstemming tussen tractor en de KNOLL MidiBaler. Dit resulteert in een effectief gebruik van de MidiBaler en voorkomt onnodige warmte ontwikkeling van de olie en onnodig brandstofverbruik. 

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.