Knoll Multibaler 1220

De KNOLL MultiBaler 1220 is een veelzijdige MultiBaler, ontwikkeld voor het persen & wikkelen van diverse (vezelrijke) materialen. 

De MultiBaler 1220 voorziet in een hoog rendement en is dé geschikte machine voor iedere professional. Deze machine maakt het verpakken van silage en andere producten simpel, eenvoudig en uiterst efficiënt!

De veelzijdige alleskunner

De ”MultiBaler 1220” is een machine die breed inzetbaar is, zowel stationair als mobiel en voor kleine- en grote werkzaamheden. 

Vanwege het formaat ronde baal dat met de KNOLL MultiBaler 1220 gemaakt wordt, is deze machine toepasbaar voor diverse gebruikers en omstandigheden en voor inzetbaarheid op eigen bedrijf of voor commercieel gebruik. 

Basis informatie

Rendabel werken met hoge capaciteit!

De MultiBalers van KNOLL zijn door hun robuuste constructie universeel inzetbaar. Deze multifunctionaliteit maken de machines alleskunners voor iedereen. 
KNOLL MultiBalers werken wereldwijd om klanten te voorzien van de beste producten en performance!

De KNOLL MultiBaler 1220 is een machine welke garant staat voor een hoge capaciteit en betrouwbaarheid (aantal balen/uur).
Doordachte techniek en een efficiënt werkproces zorgen voor het hoogste mogelijke rendement. 

Eigenaar van een machine zijn betekend aandacht schenken aan de Total Cost of Ownership (totale gebruikskosten). KNOLL machines zijn voorzien van kwalitatief goede onderdelen en gebruiken weinig onderhoud wat resulteert in een lange levensduur en een lage kostprijs per baal.

Mobiel & stationair gebruik

De KNOLL MultiBaler 1220 kan veelzijdig ingezet worden om datgene te doen waar de machine voor bedoeld is, het maken van kwalitatief goede ronde balen op een zéér efficiënte manier.

De machine kan zowel stationair als mobiel ingezet worden. Dit maakt MultiBaler 1220 multifunctioneel en hierdoor kan de machine doeltreffend ingezet worden door gebruikers.

Transport & logistiek

KNOLL MultiBalers imponeren door hun flexibiliteit. De samenstelling van de machine zorgt ervoor dat deze In zéér korte tijd inzetbaar zijn om iedere klus te klaren. Zowel mobiel als stationair. Dit is een belangrijke eigenschap voor de veeleisende gebruiker die verschillende locaties bezoekt gedurende een werkdag. Het verwerken van materialen tot ronde balen zorgt door middel van hoge verdichting voor eersteklas kwaliteit en een veelzijdig product. Balen kunnen lang bewaard en eenvoudig verplaatst worden, dit in tegenstelling een losgestort product.

Media

Bekijk hieronder video’s en foto’s van de KNOLL MultiBaler 1220.

Hoe werkt de Multibaler 1220?

Kenmerken

Bekijk alle kenmerken van de KNOLL MultiBaler 1220.

Technische data

Afmeting & gewicht
Transport lengte
8,90 mtr
Transport breedte
2,87 mtr
Transport hoogte
3,10 mtr
Volume invoerbunker
4.00 m3
Wielen
500/50-17
Gewicht
6.800 kg
Benodigd vermogen
Vereist tractor vermogen
Min. 70kW / 95hp
Baalmaat & inhoud
Baalmaat (breedte x diameter)
100 cm x Ø 100-120 cm
Baal volume
0.80 – 1.10 m3
Baal gewicht
450-800 kg
Aantal balen per uur
40-45
Aanbouw & aandrijfsysteem
Aanbouw aan tractor
Draaibaar flenstrekoog / K80
PTO
1-3/8” (6 splines) – 540 RPM
Hydraulisch systeem
Hydraulieksysteem
”On-board” hydraulieksysteem met oliekoeler
Hydraulische aansluitingen
Geen aansluitingen noodzakelijk
Elektrisch systeem
Elektrische aansluitingen
12 volt DC + wegverlichting
Operator systeem
Elektronische Control Unit (stof- en waterbestendig)
Wikkelsysteem & bindsysteem
Wikkelsysteem
Dubbele wikkelarm met 750 mm folie stretch-units
Bindsysteem
Foliebinding en netbinding
Foliebreuk detectie systeem
Ja, automatisch voor zowel bind- & wikkelsysteem
Extra opslag wikkelfolie (rollen)
12
Extra opslag mantelfolie / net (rollen)
1

Downloads

Download hier onze digitale brochure van de KNOLL MultiBaler 1220.

Op zoek naar werktekeningen, handleidingen of onderdelen lijsten?
Neem gerust contact met ons op. 

Brochure
Multibaler 1220

Toepassingen

Het verwerken van gehakselde of geshredderde gewassen en materialen tot ronde balen met een hoge dichtheid is waar de KNOLL MultiBalers in uitblinken!
Onze klanten gebruiken onze MultiBalers om een breed scala aan verschillende materialen in balen te persen.

Maïs

Gehakseld gras

GPS (Gehele Plant Silage)

TMR (Total Mixed Ratio)

CCM (Mailskolvenschroot)

RDF / Afval

Voorbeelden van andere materialen welke verwerkt kunnen worden met een KNOLL MultiBaler 1220.

Alfalfa | Luzerne | Gedroogde mest | Graan | Houtsnippers | Suikerbietenpulp | Turf | Vezelhennep | Katoen | Plastic

Aanvraag technische documentatie of onderdelenlijst

low profile 'knoll Dropbunker'

Bij stationair gebruik van een KNOLL MultiBaler is een low profile ‘KNOLL Dropbunker’ een geschikte optie wanneer de MultiBaler geladen moet worden door bijvoorbeeld een silagewagen of trailer. 

De KNOLL Dropbunker is een laadbunker welke vanaf de grond geladen kan worden. De bunker is 3.00 mtr. breed en heeft een volume van circa 3.00 m3. De transportband is 1.20 mtr breed en 6.00 mtr. lang.  

De KNOLL Dropbunker wordt hydraulisch bediend en de snelheid is direct regelbaar. Ook de hoogte van de bunker is hydraulisch verstelbaar. Het onderstel met wielen 10.0/75-15.3 zorgt ervoor dat deze Dropbunker gemakkelijk getransporteerd kan worden.

KNOLL 'Electro Powerpack'

Perfecte oplossing voor stationair gebruik op vaste (binnen) locatie. 

Voor ieder type KNOLL MultiBaler is een ”Electro Powerpack” leverbaar die voorziet in het juiste vermogen passend bij de machine. 

Deze ”elektrische aandrijving” bespaart ruimte, produceert geen uitlaatgassen en zorgt voor een kosten effectief gebruik van de machine. Een powerpack wordt compleet geleverd met behuizing, elektromotor en schakelkast. 

De vereiste aansluiting voor de elektromotor is 400 V / 50 Hz / CEE 125 A. 

Automatisch vetsmeersysteem

Optioneel kan iedere type KNOLL MultiBaler uitgerust worden met een automatisch vetsmeersysteem. Een vetsmeersysteem wordt volgens een vast interval geactiveerd waardoor alle lagers en glijsystemen simpel en doeltreffend gesmeerd worden. 

Dit systeem werkt volautomatisch en bestaat uit pomp met een reservoir van 4 liter inhoud. Vanuit de pomp wordt de juiste hoeveelheid vet verdeeld door middel van verdeelblokken. Vanuit deze verdeelblokken wordt ieder lager van vet voorzien. 

Een automatisch vetsmeersysteem verlengt de levensduur van ”draaiende delen” op de MultiBaler en verzekerd een goede en betrouwbare werking voor een langdurige periode. 

PDH-10 additief doseersysteem

Het volautomatische PDH-10 systeem zorgt voor de beste kwaliteit kuilvoer. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld.

De pomp is voorzien van een RVS pompunit die bestand is tegen diverse soort ‘zuren en toevoegmiddelen’. Elk soort additief kan automatisch worden toegevoerd gedurende automatische werking van de machine.

Bediening en instellingen van dit PDH-10 systeem zijn geïntegreerd in de software van de machine.  

rubber afrolmat

Een ”rubber afrolmat” is een handige toevoeging wanneer de MultiBaler veelvuldig in het land gebruikt wordt. Deze afrolmat vervangt in deze toepassing de standaard afrolbeugel en zorgt ervoor dat gewikkelde balen onbeschadigd afgeworpen worden in het land. 

Hierdoor zal een maisstoppel of grasstengel de wikkelfolie niet beschadigen en kan de baal vervolgens onbeschadigd uit het land gehaald worden.  

Balenklem voor ronde balen

KNOLL produceert ronde balenklemmen welke speciaal ontworpen zijn voor het formaat baal welke met een KNOLL MidiBaler of MultiBaler gemaakt wordt. 

Deze balenklemmen kunnen geleverd worden met diverse aankoppelingen, zodat deze met ieder type voorlader of laadvoertuig te gebruiken zijn. 

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.