Knoll Multibaler XL

De KNOLL MultiBaler XL is het vlaggenschip uit de serie MultiBalers. Deze machine is ontwikkeld voor veeleisende professionals.
Door zijn multifunctionele inzetbaarheid, zijn robuuste constructie en zijn ongeëvenaarde capaciteit onderscheidt dit model zich als de beste alleskunner in zijn soort. 

De ''gamechanger'' in het marktsegment

Wij hebben gemerkt dat de vraag naar verwerking van gehakselde en/of geshredderde tot ronde balen toeneemt. Vanuit dit oogpunt hebben wij een volledig nieuw concept ontwikkeld die op basis van zijn eigenschappen en mogelijkheden uniek is. De KNOLL MultiBaler XL kan met recht een ”gamechanger” genoemd worden. 

De eerste machine welke het mogelijk maakt om in combinatie met een zelfrijdende hakselaar diverse gewassen zoals mais en gras(sen) direct in het veld
 te verwerken tot gehakselde ronde balen. 

De KNOLL MultiBaler XL geeft meer mogelijkheden, en in onze ogen, is dat wat we kunnen gebruiken om u vooruit te helpen, onze motivatie om te blijven ontwikkelen!

Basis informatie

KNOLL MultiBaler XL

Uniek en veelzijdig, het meest efficiënt in zijn soort!

De KNOLL MultiBaler XL is uniek. De enige machine die zowel stationair als mobiel kan werken. Door de bouwwijze van de machine is het niet nodig om de werkmodus van de machine te wijzigen. Erg makkelijk en u kunt direct aan de slag. Deze eigenschap biedt veelzijdigheid en meer mogelijkheden om de machine effectief te gebruiken, met uiteindelijk een beter resultaat….. en tevreden gebruikers!

Laden met elke vorm van laadapparatuur

De ruime invoerbunker kan op een veelzijdige manier worden geladen met behulp van diverse machines. Bijvoorbeeld een tractor met een voorlader, shovel, kraan of welke andere laadoplossing dan ook. Daarnaast is de invoerbunker voorzien zijpanelen (zowel links als rechts) die naar beneden kunnen worden geklapt om de hoogte te verminderen en het laden te vergemakkelijken, ook met kleinere machines.

Unieke combinatie, veelzijdig mobiel inzetbaar!

De KNOLL MultiBaler XL kan mobiel ook een zéér efficiënte manier worden gebruikt. De combinatie in het land kan ingezet worden met:

1. Direct in combinatie met de hakselaar (PTO aangedreven)
2. Rijdend naast de hakselaar, aangedreven en getrokken door een tractor
3. In combinatie met een tractor voorzien van een hakselaar aan de voorzijde

STATIONAIR GEBRUIK​

De KNOLL MultiBaler XL onderscheidt zich door zowel stationair als mobiel inzetbaar te zijn. Deze mogelijkheden maken de machine multifunctioneel inzetbaar.

Tijdens stationair gebruikt wordt de invoerbunker van de machine gevuld. Het besturingssysteem zorgt in de volautomatische modus voor het een regelmatig invoerproces. De snelheid van de bunker bodemketting en de invoerketting worden door het besturingssysteem van de MultiBaler XL automatisch gecontroleerd en aangestuurd.

Mobiel gebruik

De KNOLL MultiBaler XL onderscheidt zich op deze manier van alle andere machines op de markt doordat het de mogelijkheid biedt om de machine direct in het land zéér efficiënt en doeltreffend te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de machine in één werkgang met een hakselaar (uitgevoerd met PTO) te gebruiken.

Dit vereenvoudigt het gebruik en bespaart vaak 1 tot 2 extra handelingen die nodig zijn voor stationair gebruik. Het gewas wordt direct na het hakselen verwerkt tot een baal, zodat het garant staat voor het beste eindproduct.

KNOLL Dropbunker voor laden met behulp van silagewagens

Bij het rechtstreeks laden van materiaal vanuit een silagewagen, biedt de ''KNOLL Dropbunker'' dé oplossing. Dit maakt het gebruik van de MultiBaler XL nog veelzijdiger. Deze dropbunker is natuurlijk ook in een vaste stationaire opstelling goed toepasbaar! Deze dropbunker met een inhoud van 3,50m3 wordt hydraulisch aangedreven en de invoersnelheid kan perfect worden aangepast voor elk type materiaal door middel van een snelheidsregelventiel. In een korte tijd kan op deze manier het materiaal afkomstig vanaf het land stationair verwerkt wordt tot ronde balen.

Verschillende soorten gras direct in het veld verwerken

De KNOLL MultiBaler XL beantwoordt een veelgestelde vraag. Is het mogelijk om gehakseld gras verwerken tot balen? JA!

De KNOLL MultiBaler XL is de eerste machine die het mogelijk maakt om gehakseld gras direct op het land te verwerken tot ronde balen.
De MultiBaler XL is ontwikkeld vanuit het idee dat het mogelijk moet zijn om verschillende gehakte/versnipperde materialen in balen te verwerken. Een verscheidenheid aan grassoorten kan in balen worden geperst, bijvoorbeeld gras, luzerne, vezelhennep, graan, GPS enz.

Media

Bekijk hieronder video’s en foto’s van de KNOLL MultiBaler XL.

Hoe werkt de Multibaler XL?

Kenmerken

Bekijk alle kenmerken van de KNOLL Multibaler XL.

Technische data

Afmeting en gewicht
Transport lengte
11,37 mtr
Transport breedte
2,97 mtr
Transport hoogte
3,86 mtr
Volume invoerbunker
8.00 m3
Wielen
560/60 R22.5
Gewicht
10.640 kg
Remsysteem
Luchtremsysteem (dubbelleiding) voor max. 40 km/u
Benodigd vermogen
Vereist tractor vermogen
Min. 135hp / 100kW
Baalmaat & inhoud
Baalmaat (breedte x diameter)
120 cm x Ø 100-115 cm
Baal volume
1.25 m3
Baal gewicht
500-1350 kg
Aantal balen per uur
50-60
Aanbouw & aandrijfsysteem
Aanbouw aan tractor
Draaibaar flenstrekoog / K80
PTO
1-3/8″ (6 splines) – 1000 RPM
Hydraulisch systeem
Hydraulieksysteem
Danfoss ”on-board” load sensing hydraulieksysteem met oliekoeler
Hydraulische aansluitingen
Geen aansluitingen noodzakelijk
Elektrisch systeem
Elektrische aansluitingen
12 volt DC & wegverlichting
Operator systeem
IQAN 10″ TFT touchscreen (stof- en waterbestendig)
Wikkelsysteem & bindsysteem
Wikkelsysteem
Dubbele wikkelarm met 750 mm folie stretch-units
Bindsysteem
Foliebinding en netbinding
Foliebreuk detectie systeem
Ja, automatisch voor zowel bind- & wikkelsysteem
Extra opslag wikkelfolie (rollen)
12
Extra opslag mantelfolie / net (rollen)
5

Downloads

Download hier onze digitale brochure van de KNOLL MultiBaler XL.

Op zoek naar werktekeningen, handleidingen of onderdelen lijsten?
Neem gerust contact met ons op.

Brochure
MultiBaler XL

Toepassingen

Het verwerken van gehakselde of geshredderde gewassen en materialen tot ronde balen met een hoge dichtheid is waar de KNOLL MultiBalers in uitblinken!
Onze klanten gebruiken onze MultiBalers om een breed scala aan verschillende materialen in balen te persen.

Maïs

Gehakseld gras

GPS (Gehele Plant Silage)

TMR (Total Mixed Ratio)

CCM (Maiskolvenschroot)

RDF / Afval

Voorbeelden van andere materialen welke verwerkt kunnen worden met een KNOLL MultiBaler XL.

Alfalfa | Luzerne | Gedroogde mest | Graan | Houtsnippers | Suikerbietenpulp | Turf | Vezelhennep | Katoen | Plastic

Aanvraag technische documentatie of onderdelenlijst

weegsysteem voor balen

Wanneer de KNOLL MultiBaler XL uitgerust is met het optionele ‘weegsysteem’ dan wordt het gewicht van iedere (gewikkelde) baal gewogen voordat deze van de machine afgeworpen wordt. 

Het gewogen gewicht wordt getoond op de bedieningscomputer van de machine. Deze gewichten worden automatisch opgeslagen in de tellers van de machine zodat deze waardes later te bekijken zijn per klant of gebruiker.  

Afstandsbediening - balen afwerpen

Met de optionele afstandsbediening is de machine operator altijd ‘in control’. Deze optionele afstandsbediening maakt het mogelijk om eenvoudig de gewikkelde baal af te werpen. Dit kan door simpelweg op de knop te drukken en de machine volgt uw commando. 

Deze optie is vooral handig tijdens het stationair gebruik van de KNOLL MultiBaler XL. 

Low profile 'KNOLL Dropbunker'

Bij stationair gebruik van een KNOLL MultiBaler is een low profile ‘KNOLL Dropbunker’ een geschikte optie wanneer de MultiBaler geladen moet worden door bijvoorbeeld een silagewagen of trailer. 

De KNOLL Dropbunker V60120 is een laadbunker welke vanaf de ”grond” geladen kan worden. De bunker is 3.00 mtr. breed en heeft een volume van circa 3.00 m3. De transportbank is 1.20 mtr breed en 6.00 mtr. lang.  

De KNOLL Dropbunker wordt hydraulisch bediend en de snelheid is direct regelbaar. Ook de hoogte van de bunker is hydraulisch verstelbaar. Het onderstel met wielen 10.0/75-15.3 zorgt ervoor dat deze ‘Dropbunker’ gemakkelijk getransporteerd kan worden.

PDH-10 additief doseersysteem

Het volautomatische PDH-10 systeem zorgt voor de beste kwaliteit kuilvoer. Dit systeem is in eigen beheer ontwikkeld. 

De pomp is voorzien van een RVS pompunit die bestand is tegen diverse soorten ‘zuren en toevoegmiddelen’. Elk soort additief kan automatisch worden toegevoerd gedurende de automatische werking van de machine. 

Bediening en instellingen van dit PDH-10 systeem zijn geïntegreerd in de software van de machine.

MULTILADER transportband

De MultiBaler XL kan uitgerust worden met de optionele multilader transportband. Deze multilader maakt het mogelijk om de machine in te zetten voor diverse werk omstandigheden. Hierdoor kan bijvoorbeeld een doseer- of mengwagen direct geleegd worden zonder tussenkomst van enige andere machines. Snel, efficiënt en effectief! Dit systeem wordt hydraulisch aangedreven met bijbehorende snelheidsregeling om het aan elk type materiaal aan te passen.

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.