Grote versie Multibaler voor het persen van gehakselde producten

Knoll uit Staphorst introduceert de Knoll Multibaler XL. De pers/wikkelcombinatie is zowel stationair, als in het veld te gebruiken.
De nieuwe machine is, samen met partner Agronic Oy uit Finland, compleet opnieuw ontwikkeld, geeft Jarold Knoll aan. „De bouwwijze en inzetbaarheid zijn echter afgeleid van de bestaande MultiBalers 820 en 1220.” Deze werden tot nu toe onder de naam Agronic op de markt gebracht. Met de introductie van de Multibaler XL is ook dat verleden tijd. De machines komen nu als ‘Knoll’ op de markt.

Mobiel
Knoll zette erg in op mobiele toepasbaarheid van de Multibaler. Hij ziet een toename van het persen van mais, gehakseld gras, GPS, vezelhennep, bietenpulp en dergelijke. „Dan is het logisch om als het kan het product daar te persen waar het geoogst wordt.” Dat is positief voor de voerkwaliteit en efficiëntie en heeft logistiek zijn voordelen, geeft Jarold aan. „Temeer daar onze balen bijvoorbeeld in gehakseld gras meer product bevatten dan in een grotere baal van een normale rondebalenpers.”

Basis van de machine is een perskamer van slijtvaste materiaalsoorten. De kamer is voorzien van 17 HD-persrollen, in combinatie met twee PowerGrip-4-riemen. Deze voorkomen materiaalverliezen tijdens het persen.

Doseerwalsen
De MultiBaler XL maakt balen met een diameter van 100 tot 115cm (variabel) en een breedte van 120cm. Afhankelijk van materiaalsoort en conditie produceert de machine balen van 500 tot 1350 kilogram. De bunker heeft een inhoud van 8 kubieke meter. Doseerwalsen zorgen voor de verdeling van het materiaal naar de perskamer.

Bron: Melkvee.nl

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.