Knoll B.V. introduceert de Knoll MidiFix II

Knoll B.V. uit Staphorst heeft sinds 2008 perswikkelcombinaties gemaakt samen het Finse bedrijf Agronic Oy voor midibalen. Deze machines worden verkocht onder de merknaam AGRONIC, terwijl Knoll B.V. hiervoor als officiële producent aangemerkt staat.

In overleg met beide partijen is besloten om gefaseerd de naam te veranderen naar KNOLL. De eerste machine die hiervoor in aanmerking komt is een nieuw te introduceren MidiBaler, de ‘’Knoll MidiFix II’’.

Introductie Knoll MidiFix II

De nieuwe MidiFix ll is een doorontwikkeling van de reeds bestaande MidiFix welke een aantal jaren op de markt is en inmiddels een goede reputatie opgebouwd heeft. Naast een nieuwe naam en het nieuwe design heeft de MidiFix II ook een aantal grote technische veranderingen ondergaan, waardoor er een geheel nieuw concept is ontstaan.

Hiermee speelt Knoll B.V. in op de vraag vanuit de markt, die steeds professioneler begint te worden. De Knoll MidiFix II is geheel nieuw ontwikkeld en onderscheidt zich door gebruik te maken van nieuwe technieken.

Naast gebruik te blijven maken van de reeds beproefde perskamer en pick-up heeft de machine diverse nieuwe features zoals hydraulische in- en uitschakeling van de messen en dropfloor, proportioneel hydrauliek systeem, nieuw CrossControl canbus besturing met 7 inch touchscreen monitor, nieuw en sneller baalovername-systeem van de wikkeltafel en tenslotte een nieuwe boven- en onderaankoppeling aan de trekker.

Optioneel kan de machine nu ook uitgerust worden met een foliebindsysteem. Hierin wordt de trend gevolgd die de laatste jaren reeds in opmars is geweest in de markt van grote ronde balen.

Tevens wordt er doorontwikkeld aan een weegsysteem en drogestofmeting om als toekomstige opties aan te bieden.

Knoll MultiBaler XL

Op korte termijn zal ook een nieuw type MultiBaler geïntroduceerd worden. De Knoll MultiBaler XL is een grote professionele perswikkelcombinatie welke zowel stationair als mobiel ingezet kan worden om mais en allerlei ander gehakselde producten zoals gras, stro en mengbalen te persen. Tevens is de machine ook inzetbaar voor het verwerken van diverse industriële producten.

Bron: Trekkerweb.nl

Stuur hier uw foto's of video's in

Maakt u al gebruik van één van onze machines? Deel uw foto’s en/of video’s met ons en laat zien hoe en waar u de machine gebruikt.